Hitta nya vägar att jobba hemifrån

I dagens värld blir det allt vanligare att folk söker sig till teknologin för att få sina jobb gjorda, med enkelhet kan man jobba hemifrån eller på resande fot. Man spar in resetid till jobbet och även transportkostnader. Orsakerna till att jobba hemifrån är många och det har både för- och nackdelar. Här tänkte vi kika lite på ett av sätten man kan leva hemma utan chef och ändå tjäna sig en hacka, nämligen via streaming! Streaming är ett stort begrepp som innefattar väldigt mycket. Det som menas är egentligen att man visar upp någonting över nätet, det kan vara ens egna kommentarer kring ett evenemang eller kanske när man spelar ett visst spel. Möjligheterna är många.

Hur funkar det då?

För att komma igång och kunna tjäna pengar på streaming krävs att man har tillräckligt många följare. För att nämna en av de största inom branschen har vi svensken Pewdiepie och med runt 110 miljoner följare på sin YouTube kanal går det ingen nöd på honom. År 2019 drog han hem hela 145 miljoner kronor på sina streams.

Det är dock inte sådana summor man tar hem från början, enligt vissa beräkningar kan man tjäna runt 10-30kr per 1000 visningar. För att ens kunna ta del av Youtube’s partnerprogram måste du ha minst 1000 följare som sett totalt minst 4000 timmar av video. Du kan läsa mer om de exakta kraven under deras regler och villkor.

 

 

Fotograf: Harsch Shivam, Källa: Pexels

Enkelt sagt så är det en verksamhet där du tjänar större summor desto mer följare du kan få, inkomster kommer även ifrån annonsintäkter och sponsorer som vill bli sedda. I en sån bransch kan det vara svårt att slå igenom, men vill du pröva är tipset att streama något som du tycker är både kul och kanske besitter mycket kunskap inom. Då blir det enklare för dig att lägga tid på det och du kan tillföra ett perspektiv som tittarna kanske inte tidigare sett.

 

Vad är populärt på streamingtjänster?

Det finns många olika populära ämnen att sända ut i världen, Pewdiepie blev till exempel så stor genom att börja streama datorspel och liknande. Streamingtjänster finns även för sportevenemang, hobbys och massa annat. Det finns de som livesänder sina FIFA-matcher på playstation eller E-sport till exempel. Just sport är något som är väldigt populärt och flera människor använder olika typer av streamingtjänster både för att kolla på matcher men även för att ge sig själva bättre förutsättningar för sina bets. Det finns många möjligheter att satsa inom olika sporter och många som är intresserade av streamers som visar sportspel gillar också att se på sport i verkligheten.

 

 

Till och med vissa evenemang och online klasser streamas online, som till exempel yoga klasser eller konserter, vilket intresserar många som annars inte har tid att vara närvarande vid dessa i egen person. 

 

Streaming är tydligen en växande bransch som kan ge en chans att synas världen över. Du hittar flertalet sidor som erbjuder liknande tjänster för att komma igång, såsom Youtube, Twitch och Patreon för att nämna några.