Att spela på sitt favoritlag – från papper till internet

Spel och sport är något som ofta är synonymt med varandra. Under decennier har sportentusiaster följt sina favoritlag och sporter både i glädje och i sorg. I takt med detta har även intresset för att spela på och satsa på sina lag ökat. Detta gäller såväl fotboll som hockey men även andra sporter. Den allra största förändringen är att spelet har gått från butiken och manuell registrering på papper till spel nästan uteslutande online.

Källa: Unsplash

 

Svensken hyllad i Premier League-laget

Premier League i England är en liga som få har kunnat undvika. Mest för de flera svenska spelarna och inte minst Viktor Nilsson Lindelöf. En spelare vars karriär har tagit fart i och med flytten till Manchester United. Lindelöf blir även hyllad av den gamla räven Gary Neville när han får hård kritik för det spel han har bjudit på den senaste tiden. Just nu har Manchester United oddsen på 2.10 att vinna matchen enligt liveodds på fotboll hos bet365. Här kan du läsa om de senaste nyheterna kring ditt lag och Premier League samt få bättre koll på dina odds.

E-sport expanderar i Stockholm

E-sport är ett element som har höjts till skyarna de senaste åren. Både i form av fandom men också som investering och hur det har förändrats. På Hötorget i Stockholm har man öppnat en ny studio som också ska sända tv. En tidigare underleverantör till mediebranschen som nu satsar helt på e-sport, nya företaget och organisationer. Med deras nya broadcasting system kan man drastiskt minska personalbehovet och kan således hålla ned deras kostnader. Man menar att det är e-sportens förtjänst att den här typen av studio har kunnat byggas och därför gör det möjligt med webbinarier, e-sport turneringar och mycket annat.

Gaming online vill bli en del av Riksidrottsförbundet

Sverige har varit ledande inom e-sport sen början. I takt med att andra länder har utökat sin närvaro har Sverige hamnat efter. Man hoppas nu på att sporten ska få sett ett lyft genom att få vara med i Riskidrottsförbundet. Det svenska E-sportförbundet menar på att det bara kan ge fördelar för sporten och att det kan öka såväl intresset som antalet investerare som vill vara med. Det svenska E-sportförbundet har ansökt om att få vara med i förbundet tidigare men ansökan har då senarelagts eller lagts helt på hyllan. Counter-strike-spelaren, Emil Christensen, som även har utövat hockey, menar på att det fina föreningslivet i Sverige som gör att vi är så bra på sport här. Att Sverige var bäst i världen på e-sport men att andra länder nu har gått om. Grunden i ett bra föreningsliv är att ha ett bra eko-system och att på något bra sätt kategorisera de olika spelarna. I år hålls en ny stämma kring om e-sporten får vara en del av Riksidrottsförbundet.

Källa: Unsplash

Sverige har länge varit ett land som har dominerat inom online gaming men som nu håller på att bli omsprungna av andra länder. Att skapa bra föreningsliv och definiera ett bra ekosystem kring hur de olika sporterna ska förenas är nyckeln till Sveriges fortsatta framgång.