Förverkliga dina drömmar i sommar

Visste ni att flest personer skiljer sig under semestern? Eller att flest personer säger upp sig eller byter arbete?
Så här i slutet på kursterminen och i anslutning till semester, så är tankarna på den egna friheten stor. Förändring, nystart, ”nytankad” på energi.Oavsett om du vill utmana dig själv att ta en kvällskurs, göra en ny inriktning i livet eller köpa båten du alltid drömt om och ge dig ut på äventyr. Så kan ekonomin hindra dig. För om det är något som dödar energi, livsglädje, hopp och framtidstro så är det dålig ekonomi.

Ta lån

Kanske är det bara svenskt att man ogillar prata lön, ekonomi och framförallt lån. Lån är nödvändigt för de första för att kunna skaffa hus, utbildning eller förverkliga sina drömmar. Om du inte har en fast inkomst eller varit bankkund längre tid, dragits med någon påminnelse eller haft ekonomiska bekymmer tidigare så är det svårt att ta lån på den traditionella banken. Men misströsta inte. Var påläst och kolla på alternativ. Värdera riskerna och konsekvenserna och räkna på antalet år avbetalning och månadsavgift. Låt dig få drömma och jämför olika alternativ innan du tar det slutgiltiga beslutet.

Idag finns det så många banker, att man inte ska vara rädd att jämföra. Moank som är en relativt ny aktör på lånemarknaden, erbjuder en onlinekredit till marknadens lägsta ränta. Vidare använder de sig av ett belöningssystem som de kallar för creditification. Systemet belönar ansvarsfulla kunder det vill säga är tar du hand om ditt lån och sköter dina återbetalningar samlar du poäng hos Moank. Du får successivt lägre ränta på dina lån och även tillgång till att låna högre belopp ju mer poäng du samlar på dig. Det är nog ganska unikt och den borde vara tilltalande för potentiella kunder.
Som ny kund hos Moank erbjuds du en kredit på 5000 – 20000 kronor. Krediten som erbjuds är ett kreditkonto där du själv bestämmer hur mycket av den du faktiskt använder. Du kan emellertid få kredit upp till 50000 kronor om du sköter ditt kreditlån och samlar poäng i det tidigare nämnda poängsystemet creditification. Den effektiva räntan är 24,9 % men om du når tillräckligt hög poäng kan du få så låg ränta som 14,9 %. Amorteringstiden ligger mellan 3-24 månader men även den kan förlängas genom insamlade poäng.