Spara till dina barn och pension

Pensionsförmedlare rekommenderar att alla som fyllt 28 år borde börja spara till sin pension med ett privat sparande. Vid 28 års ålder står många mitt i livet med att skaffa barn, köpa villa, volvo och vovve. Prioritera ett sparande för pensionen kanske inte är aktuellt. När man skaffar barn, så kommer många i en ”kvinnofälla”, där den som tar hand om barnen går miste om tjänstepension.

Privat sparande

Privat sparande kan man göra på många sätt:
* Sparande på vanligt bankkonto /spargris
* Sparande via pensionsfonder / privata aktier
* Sparande i värdehandlingar, egendom

Oavsett vilken form av sparande du föredrag, så är det läge att alltid ha ett sparande till pensionen. För er som vill se bästa sparräntan på banken just nu, klicka här. Generellt har människor i allmänhet högt förtroende för banker, oftas är man trogen kund i generationer. Men det kan vara en fördel att ta ett aktivt val och engagera sig i vilken bank som är bäst för dig. Vilken som ger bäst avkastning, ger bäst ränta på dina lån.

Spara till dina barn
Det finns även många sätt att spara pengar till sina barn. Ett vanligt sätt är bankkonto eller i fonder/aktier. Här är ett tips att ha autogiro på dina barns sparande och avsätta pengar i en fond. För att ge ditt barn en bra start, kanske kunna köpa körkort eller en första lägenhet så bör man ha sparat ihop uppemot 100 000 kr till sitt barn vid 18 års ålder. Summan beror såklart på vart i landet du bor, på landsbygden är boendet billigare än i storstaden. Men det är ändå av betydelse att kunna erbjuda sitt barn en möjlighet att flytta hemifrån då det färre och färre hyresrätter.

Kommentarer inaktiverade

Kommentarerna är inaktiverade. Du kan inte kommentera det här inlägget.