Drömmen att äga ett företag

Jag hade en kamrat i lågskolan som hade drömmen om att bli VD. Det spelade inte så stor roll om hur han blev det eller inom vilket område. Men VD skulle han bli. Idag är han VD. Han äger campusbokhandel, vilket har tagit många år av slit att jobba upp. Men idag är de välkända för sin affärsidé.

Hur blir man då vad man drömmer om?

Det finns många vägar att gå för att bli vad du drömmer om. Dels kan du sätta mål och jobba stenhårt mot målet. Men du kan också skaffa dig ett kapital och på den vägen ändra riktning i livet. En vän till mig vann 150 000 kr på Lotto. Dessa pengar kan du välja att betala av på huset eller investera i din framtid. I hans fall så köpte han upp en affärsverksamhet. (Är du intresserad av att köpa affärsverksamheter, så fråga företagen du vill köpa upp om de säljer – eller kolla blocket). Se till att vara en seriös aktör och ta reda på så mycket som möjligt om företaget innan.

För dig som drömmer – Låt drömmen vara vid liv. Ge dig själv en påminnelse varje vecka att drömmen är möjlig på ett eller annat sätt. Påminn dig, genom att skriva drömmen på bakgrundsskärmen på din dator, som meddelande när du ska vakna på telefonen. Eller köp alltid måndagslotten, där du denna vecka kan förändra ditt liv.