Vad jobbar kungen med?

Skandalprinsessan Madeleine (innan otrohetsaffär och barnafödande) fick kritik då media rapporterade att festprinsessan inte hade ett enda besök inplanerat i sin kalender. Dagarna som följde blev det hektiskt på hovet att fylla prinsessans kalender.

Ibland kan man fråga sig vad kungen gör. Kung sedan 1973, så borde han ju förvisso vara ganska populär. Om jag hade haft hans ämbete så hade jag åkt land och rike och sett till att göra avtryck i alla de Svenska städerna. Men frågan är om han har prioriterat det? Nej, skulle inte tro det.
Så vad gör kungen? Kungen har dock endast en ceremoniell roll. Vilket betyder att han är som en maskot till Sverige. Han har alltså ett jobb att marknadsföra Sverige. Inget annat. Han har fråntagits rätten att uttrycka sig politiskt och utöva makt på sin position. Men ibland kan man ju undra.. som i veckan när kungen önskar få hjälpa till i Saudi-konflikten? Skulle ni vilja ha jobbet som kung? Tycker ni att monarkin ska avskaffas? Har kungen makt?

 

Se fler inlägg på samma tema