Synas i dina nätverk blir allt viktigare

Det är oerhört viktigt att synas i sina egna nätverk och berätta vad du kan och gjort. Se dig om i din bekantskapskrets. Vad har din svåger gått för utbildning, vad jobbar han egentligen med? Folk i din närhet arbetar på en hel del arbeten, söker du jobb, ta reda på var de jobbar och deras arbeten rekryterar. Då blir det lättare för dig att skaffa något nytt. 3% av de jobb som finns är utannonserade på arbetsförmedlingen. Resten sker via kontakter. LinkedIn har tagit fram av just den anledningen, nätverka och visa ditt CV. En annan bra funktion är att andra kan bekräfta vad du kan, på så sätt kan du också använda dessa som referenser. Smart. Vill du ha fler tips på hur du kan använda LinkedIn som jobbkanal, så rekommenderar jag boken LinkedIn MasterPlan.