Sponsrad video – Försvarsmakten

Har du funderat på en karriär inom Försvarsmakten? Vad krävs det för att bli yrkesmilitär?
Den som i dag vill bli anställd som soldat eller sjöman måste ha godkända betyg från gymnasiet i ämnena matematik A, svenska A, engelska A och samhällskunskap A. Det är de enklare gymnasiekurserna och de krävs för att få göra den nya grundläggande militära utbildning (GMU) som ersatt värnplikten.

Sedan värnplikten avskaffats har Försvarsmakten ofta förklarat att rekryteringen av frivilliga soldater gått bra. Det finns dock dem som väljer att hoppa av, många med medicinska orsaker såsom problem med leder och knän. För att få in ett större urval av rekryter har det under det senaste året diskuterats att sänka kraven på urvalsprocessen. Sänka från gymnasiebetyg till grundskolabetyg. Det är oerhört viktig för Försvarsmakten att rekrytera rätt. Har du vad som krävs?


Läs mer om Försvarsmakten

Reklamfilm från Försvarsmakten, vintern 2013. Ansök till grundläggande militär utbildning. Välkommen till vår verklighet.