Googlekultur med flexibla förmåner

Om man frågar unga om vilket drömjobb de har så svarar de flesta Google. Vad är det då Google erbjuder?

1. Varumärke. De har ett stort populärt varumärke som används av hela världen. I Sverige har ordet ”googla” blivit synonymt med ordet ”sökning”. Av sökmarknaden har google hela 98% av användarna.

2.Utveckling och framåtandra. Google är också kända för att visa framfötterna, ”leka sig till kunskap”, hela tiden vara sugna på den nya tekniken och hur man kan utveckla verksamheten.

3.Flexibla förmåner. Google kulturen kantas av design och nytänkande även i arbetsmiljön. Att motivera sina anställda och låta dem få tillgång till förmåner gör Google till en väldigt populär arbetsgivare.

Vill du också bli en attraktiv arbetsgivare?

Börja med att arbeta på ert företags varumärke, vad är vi experter på?
Se till att vara först med nyheter, låt era medarbetare vidareutvecklas. Framhäv kunnig personal och låt de anställda få ”specialområden”.
Löneökning är inte allt en arbetsgivare kan erbjuda. Kanske kan ni införa flextid på morgonen? Sluta lite tidigare på fredagar? Friskvårdsbidrag eller varför inte installera en massagestol på kontoret?

Över 60 procent av alla företag anser att introduktionen av flexibla förmåner har ökat medarbetarnas engagemang och lojalitet. Det visar en undersökning av det globala konsultföretaget Hewitt Bacon & Woodrow, som har undersökt totalt 400 organisationer.

Se artikel 75 000 ansökningar för jobb på Google.

Se fler inlägg på samma tema