Rubriker som är bra att ha med i CV

Hej, här kommer en ny guide om vad ett CV kan innehålla.

Exempel på rubriker som kan vara med i ett CV
Ett cv är i stort sett uppbyggt kring rubriker och underrubriker. Du använder dig av en omvänd kronologisk ordning, vilket innebär att det du gjort sist/gör nu hamnar överst. Det finns ett antal rubriker som ofta används när man skriver ett cv.

Här har du ett förslag att utgå ifrån:

Mål/Profil/Ambitioner
Utbildning
Arbetslivserfarenhet
Föreningsverksamhet/Ideellt arbete/Förtroendeuppdrag
Stipendier och utmärkelser
Språkkunskaper
Datakunskaper
Personligt
Referenser
Körkort
Övrigt

Glöm inte att skriva med dina kontaktuppgifter.

Så kan du anpassa ditt CV till olika jobb
När du arbetat längre tid på ett jobb, så kan du framhäva olika arbetsuppgifter. Exempel Josephine arbetade på en större festival och arbetade både som ansvarig och i serveringen. När hon söker jobb inom servicebranschen skriver hon att hon var serveringspersonal på x festival. När hon söker jobb som administratör anpassar hon CV och skriver att hon var ansvarig för x arbete och visar på sin erfarenhet som organisatör.